Prima pagină  »  Ştiri  »  Inca un punctaj maxim de la EuroNCAP, de aceasta data pentru
1 SEPTEMBRIE 2009, 16:16
1,380
0
Inca un punctaj maxim de la EuroNCAP, de aceasta data pentru Skoda Yeti
De Redacţia PiataAuto.md
0
Un alt model care a obtinut 5 stele la testul EuroNCAP a fost Skoda Yeti, SUV-ul compact introdus in anul 2009. Yeti a dat dovada de rezultate foarte bune in special la capitolul de protectie a copiilor si a pietonilor, totalizand in final cel mai bun rezultat la protectia adultilor dintre toate vehiculele testate in ultima sesiune - 92 %.

Protectia adultilor – 92 %

Compartimentul pasagerilor a ramas stabil in cazul impactului frontal, iar senzorii de pe manechini au indicat o protectie buna sau adecvata pentru toate zonele corpului. Genunchii si femurul sunt bine protejati, iar Skoda a demonstrat ca acelasi nivel de protectie il au atat pasagerii de dimensiuni diferite. Airbag-utile laterale, chiar daca nu sunt oferite standart, au ajutat semnificativ ca vehiculul sa obtina punctajul maxim in cazul impactului lateral cu bariera. In cazul impactului lateral cu stalpul, protectia pieptului a fost medie, iar in timpul impactului lateral protectia oferita tuturor pasagerilor a fost calificata drept una buna.

Protectia copiilor – 78 %

Ambii manechini au fost protejati bine in cazul impactului lateral, capurile acestora au fost protejati de la posibilile impacte cu diferite parti ale interiorului. Airbag-ul lateral poate fi deconectat, astfel pe scaunul fata a pasagerului poate fi amplasat scaunul copilului.

Protectia pietonilor – 46 %

Bumper-ul a obtinut punctajul maxim pentru protectia picioarelor pietonilor. Insa, partea frontala a capotei s-a comportat neadecvat, nefiind in final notata. Unele parti ale capoei au oferit o protectie buna capului pietonului, in timp ce majoritatea nu au protejat la fel de bine.

Sistemele de asistare – 71 %

Sistemul ESC (Electronic Stability Control) este oferit standart, la fel standart este si sistemul de atentionare a pasagerilor fata in cazul centurilor necuplate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!