Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota va participa la raliul Dakar 2012
22 IUNIE 2011, 17:19
3,369
14
Toyota va participa la raliul Dakar 2012
De Centrul Toyota Chişinău "Continent"
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Toyota şi-a anunţat oficial intenţia de a participa la viitoarea ediţie a raliului Dakar, o competiţie care va lua startul la 1 ianuarie 2012 şi va avea loc şi de această dată pe continentul sud-american. Producătorul japonez va concura cu un automobil construit pe baza modelului Land Cruiser 200, care va fi propulsat de un motor alimentat cu biodiesel.

Modelul participant va avea de parcurs o rută de peste 9,000 km prin ţări ca Argentina, Chile şi Peru, în condiţii dintre cele mai dificile.

Cei de la Toyota consideră gestul lor de a utiliza biodieselul în calitate de combustibil drept o acţiune de demonstrare a utilităţii acestuia în sporturile cu motor. Biodieselul este considerat a fi unul din cele mai ecologice tipuri de carburant, mai ales că poate fi obţinut din ulei de floarea-soarelui folosit.

Toyota a participat şi în ultimii trei ani în raliul Dakar cu Land Cruiser-e propulsate pe bază de combustibil.


Centrul Toyota Chişinău "Continent"
Dealer Oficial Toyota în Moldova
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chişinău
Tel: ( 373 22) 791-477
www.toyota.md
COMENTARII (14)
Mihail
Chişinău
la 22 Iunie 2011 - 17:27
opa! biodiselu se poate obtine si din oloi de rasarita... ma apuc de plantat rasarita! asa a sa merg gratis... xD
0
1
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 22 Iunie 2011 - 18:33
Uleiul de rapita este cea mai importanta materie prima pentru producerea biodieselului. Aceasta planta poate creste cu usurinta pe solurile din Moldova deoarece cernoziom-ul este bogat in resurse. Eu unul militez pentru sustinerea productiei de biodiesel. Astfel, Moldova ar avea sanse ca pe aceasta cale sa-si obtina o parte din indepndenta energeica si nu va mai fi nevoita sa cumpere diesel de la diverse companii petroliere. Cat despre compatibilitatea combustibilului, pot sa spun ca eu personal nu am intampinat nici o problema si ambele masini au functionat in parametrii normali. Oare cine va castiga de aceasta data acest raliu? Exista legenda lui Pajero care castigase de 7 ori la rand acest raliu...
0
1
Mihail
Chişinău
la 22 Iunie 2011 - 20:14
Constantin-Padure.com daca mas apuca de dezvoltat un bussiness pe aceasta cale ce zici face? anume in moldova! paminturi eftine se gasesc! foarta de munca eftina tot! daca stii mai multe informatii spune.. e profitabil gasesti cuparatorii acestei planta? de cite ha ai nevoie /- ! ... astept sfaturi..
1
0
winnetow
Hânceşti, Moldova
la 22 Iunie 2011 - 21:47
rapita e profitabila,dar trebuie sa ai macar de la 50 ha in sus ca sa ai ceva profit,plus la asta nu ai nevoie de prasa si alte cheltuieli.o semeni si gata.dar .... daca semeni 3 ani la rind rapita pe acel pamint,cred ca tot 3 o sa trebuiasca sa se odihneasca,pentru ca rapita scoate toata vlaga din pamint.asa ca mihai...iti doresc succes.cumparatori fii sigur ca o sa ai.
0
0
winnetow
Hânceşti, Moldova
la 22 Iunie 2011 - 21:49
daca reusesti pina la anul,poate o vinzi companiei tayota ca sa participe la Dakar :)))
0
1
dima
Chişinău
la 22 Iunie 2011 - 23:23
exemplu clar, nu citit pe internet, o firma din moldova foarte mare care acorda servicii de telefonie mobila, cumparau diesel la masinile lor noi noute Mitsubishi L200 de la o companie care importa doar biodiesel (din rapita), nu dau nume ca sa numi stearga mesajul, mai in scurt ce vreau sa spun fiecare 2 saptamini mergeau la service sa schimbe filtrele de combustibil se bateau cu parafina, iarna in genere mergeau cu masinile vechi fiindca acestea noi nici nu le puteau porni, pina cind nu au trecut la alta benzinarie, asa ca pentru noi nui diferenta insa masina simte diferenta intre biodiesel si cel ordinar!
0
1
BMWPower.MD
Chişinău
la 23 Iunie 2011 - 00:14
Bemol sau Lukoil, ei sunt...:D
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 23 Iunie 2011 - 06:28
pentru Mihai... Ce sa spun, eu personal am in plan alte business-uri in Moldova dar ii pot sfatui pe altii. Oricum este o afacere serioasa deoarece lacomia multora a facut ca pretul uleiului de floarea-soarelui sa creasca necontenit. Aceasta planta este banala in felul ei. Se pot obtine intre 3 si 5 tone pe ha, iar 30% o va reprezenta acel ulei. Restul este furaj pentru animale. Nu stiu ce posibilitati ai sau ce cunostinte ai dar poti face cateva experimente... De exemplu poti colecta uleiul folosit de la prajirea cartofilor de ma McDonalds de exemplu. Acesta trebuie preparat putin. Ca sa ai ideie, poti sa tragi o privire cum arata o fabricuta serioasa

http://www.youtube.com/watch?v=4CwnFtNk01c&feature=related
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 23 Iunie 2011 - 06:32
Catre Dima, parafina este o componenta a titeiului de unde se extrage motorina. Asa ca nu biodieselul este vinovat. O banuiala de-a mea a fost confirmata si de spusele unor forumisti. Se pare ca motorul devine mai silentios cand merge pe biodiesel... Oricum, inventatorul motorului diesel folosise la lansarea motorului la nu stiu care expozitie, ulei vegetal.
0
0
Igor
Chişinău
la 23 Iunie 2011 - 09:01
rapita"usuca" foarte tare pamantul...

0
0
Mihail
Chişinău
la 23 Iunie 2011 - 11:26
mda.. dar asa... 3 ani plantezi si pe urma te c..i pe pamintu ala! nu...nui rea ideia cu rapita da totusi sa ai propria rafinarie! sa prelucrezi si sa scoti uleiul gata de turnat in bac e altceva da asa....
si tutusi nu cred cai asa rau biodiselu cum zice dima...
0
0
Mihail
Chişinău
la 23 Iunie 2011 - 11:28
dima iarna nici "SOLEARCA" nu merge daca nu are solutia chimica ! altfel depinde de iarna da la -20 grade se face RACITURI ....
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Iunie 2011 - 19:14
Am impresia ca toti acus se vor apuca de bussines serios si va creste rata miliarderilor in Republica Moldova. Rapitza va face din noi "NEFTI-BARONI" :))
0
0
BMWPower.MD
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 23:59
inca putin, asteapta, se colecteaza informatia, dupa asta vor fi toti miliardari :D
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!