Prima pagină  »  Ştiri  »  Brabus 800 Coupe debutează în Dubai
11 NOIEMBRIE 2011, 12:47
2,992
10
Brabus 800 Coupe debutează în Dubai
De Ilie Toma
7
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Salonul Auto de la Dubai, care are loc în aceste zile în capitala aurului negru, este ocazia cu care Brabus aduce în premieră mondială noul Brabus 800 Coupe. Totodată, Brabus inaugurează şi o nouă divizie a sa, focusată spre o piaţă deosebit de promiţătoare a Orientului Mijlociu.

Noul Brabus 800 Coupe este, de fapt, o versiune tunată la extrem a noului Mercedes-Benz CL 600. Motorul original de 5.5 litri a fost adus la o capacitate cilindrică de 6.3 litri, iar sistemul twin-turbo standard a fost înlocuit cu unul conceput de inginerii Brabus. De asemenea, şi gestiunea injecţiei a fost modificată, pentru a se asigura compatibilitatea cu noile instalaţii de înaltă performanţă.

Rezultatul este unul fenomenal. Puterea motorului constituie 800 CP şi este disponibilă încă de la 5,500 rpm. Şi mai colosală este valoarea cuplului maxim – de tocmai 1,420 Nm, disponibili încă de la 2,100 Nm. Ce-i drept, cel de la volan nu va simţi efectul cuplului incredibil, pentru că maşina îl limitează electronic la „doar” 1,100 Nm.

Puterea este transferată roţilor spate printr-o transmisie automată cu 5 trepte, iar distribuţia cuplului între roţi se realizează prin intermediul unui diferenţial cu alunecare limitată. Coupe-ul tunat păstrează sistemele de siguranţă disponibile pe CL-ul original, precum ESP-ul, însă acesta poate fi deconectat la simpla apăsare a unui buton, iar atunci bestia este devine nu doar fioroasă, ci şi extrem de periculoasă pentru cei neexperimentaţi.

Brabus declară că noul 800 Coupe este cel mai puternic şi cel mai rapid coupe cu patru locuri din lume. Bolidul accelerează până la prima sută în doar 3.9 secunde, iar sprintul de la 0 la 200 km/h durează doar 10.3 secunde. Viteza maximă a trebuit să fie limitată la... 350 km/h....

Ca de obicei, cei de la Brabus adaptează kit-urile aerodinamice în urma multor ore petrecute în tunelul aerodinamic. Şi kit-ul noului Brabus 800 Coupe a beneficiat de un astfel de tratament, ca să nu se limiteze doar în a-i asigura modelului mai multă agresivitate, dar şi să îl ajute să stăpânească puterea imensă.

La Salonul Auto de la Dubai noul model a fost cunoscut îndeaproape şi de unul din cei mai influenţi şeici din regiune – Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum – care a urat şi bun venit companiei germane de tuning în Orientul Mijlociu.
COMENTARII (10)
Amator
Chişinău
la 11 Noiembrie 2011 - 14:53
Din nou Brabus inregistreaza recorduri noi
0
0
Mihail
Chişinău
la 11 Noiembrie 2011 - 18:05
eheh stie mercedesu undes banisorii :)...
dac mercedesurile standard nu pre se intreaba acolo pentru ca nu inpresioneaza pe nimeni ... acolo tot la maxim tre sa fie :) idioti de araghi :)
0
0
Sergiu
Hânceşti, Moldova
la 11 Noiembrie 2011 - 20:34
asteptam vri-un M6 G-POWER nou...
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Noiembrie 2011 - 21:25
Offf Doamne... tucma ma-as teme sa ma sui in asa salon, de frica sa nu-l patez cumva. Probabil in ciorapi albi sau in ciupici de camera tre sa te sui in CL-ul acesta.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Noiembrie 2011 - 23:50
mda mai baiesti,iata acestea maisni sunt la capul tuturor masinilor,nustiu ce pun in ele dar parca is facute din suflet,au totul in ele,chiar daca au unele minusuri atunci imi plac masinile acestea,sunt formidabile,le ador.....
0
0
dima
Chişinău
la 12 Noiembrie 2011 - 13:11
frumos, Sergiu eu tot sint proprietar si fan BMW, insa sa fim reali si sa spunem pe nume lucrurilor, asa de bine un M6 nu arata, dooar ca datele tehnice sint mai bune, insa designul exteriorul nici nu se compara, salonul la fel este extraordinar, ce tine de culoarea alba am vazut mam urcat intr-o seria 7 BMW cu salonul din alcantara absolut alb, torpedou, scaune, volan, covorase absolut totul alb, si cem mai important la noi in MD.
0
0
Mihail
Chişinău
la 12 Noiembrie 2011 - 15:58
GHITON stii si pun in ele? cap pun capu in miscare si rezultatele poftim...
VB_1One masinile estia stau o zi intrun salon arab si capata o putoare specifica lor :) da pentru ei asta nu conteaza ei la ce bani au se schimba zilnic in ele... :)

dima deacord... repede sineva insearca sa dezbata parca ii mainca din piine... bmw ii bmw mercedesu ii mercedes... si are una nu are alta si invers... :)
0
0
Jeremy Clarkson
Chişinău
la 12 Noiembrie 2011 - 17:38
cui ii trebuie toate "viiboanele" acestea..... Chiar shi in versiunea standart, arata pur si simplu fenomenal !!
0
0
Mihail
Chişinău
la 12 Noiembrie 2011 - 22:24
Jeremy Clarkson zisi da in suflet..... pentru noi e splendid standard da pentru milliardarii araghi crezi cai asa?
0
0
Jeremy Clarkson
Chişinău
la 13 Noiembrie 2011 - 15:22
eu sunt adept al tuning-ului interior. La exterior imi place sa fie totul ca in fabrica. Din tuning exterior as opta doar pentru Jante !!!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!