Honda a prezentat noul Fit/Jazz, care consumă 2.7 l/100 km!
22 Iulie 2013, 12:15
Honda a introdus noua generaţie a modelului Honda Fit pentru piaţa japoneză, care va fi vândută în Europa sub denumirea Jazz. Vânzările
noului Fit în patrie vor începe în luna septembrie, iar modelul Jazz pentru piaţa europeană, cel mai probabil, va fi disponibil de la începutul anului 2014.
Cea de-a treia generaţie a renunţat la expresia prietenoasă a "feţei" prezentă pe primele două generaţii, în favoarea unei priviri mai îndrăzneţe şi agresive, deşi silueta de monovolum a rămas practic intactă.
Pe poze se poate observa şi
versiunea dinamică RS,
care se deosebeşte
printr-un exterior
mai sportiv.
La fel ca exteriorul,
interiorul este caracterizat
prin forme geometrice
şi muchii ascuţite, în
timp ce modelele de
top vor fi oferite cu
sistem multimedia
cu un ecran tactil
generos, care
aminteşte de
o tabletă.
În Japonia, noua Honda Fit va fi oferită cu două propulsoare pe benzina de 1,3 (100 CP) şi 1,5 litri (132 CP),
precum şi într-o versiune hibridă. Anume Fit Hybrid este cel mai interesant, deoarece acesta va fi primul model substratul tehnic al căruia va găzdui cel mai nou sistem hibrid al niponilor - Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive (i-DCD).
Înlocuind vechiul IMA, noul sistem hibrid cu tehnologii Honda Earth Dreams, va consuma cu 35% mai puţin combustibil, şi anume 2,7 l/100 km! Noul sistem hibrid constă dintr-un propulsor pe benzină, ce lucrează pe ciclul Atkinson şi un motor electric, care împreună cu pachetul de acumulatoare litiu-ion este încorporat în noua cutie robotizată cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.
Datorită sistemului hibrid inteligent, noul Fit Hybrid va fi capabil să ruleze în regim pur electric, ba chiar să deconecteze motorul electric de propulsor, pentru a reduce consumul de combustibil.

În curând vom afla mai multe informaţii şi despre versiunea
europeană Honda Jazz, atunci vom vedea ce consum va arata Jazz Hybrid în ciclul european, care este diferit de testele de consum japoneze.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
5
4,752
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (23)
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 13:42
Honda ofera garantie de un milion de KM la masinile lor , asta pt cunoscatorii ca @GRED...........
4
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 22 Iulie 2013 - 14:56
Robert, fii barbat poate ai dorit sa zici 1.000.000 metri :))
... da sa nu uit, una e sa dai garantie si alta e sa reziste macar 25% din milionul respectiv.
2
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 22 Iulie 2013 - 15:32
Nu inteleg una... de ce majoritatea hibrizilor au asa design "nedodelanii"?

BRAVO Honda pentru asa rezultate!!! A doua marca japoneza dupa Subaru in propriul clasament. :)
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 22 Iulie 2013 - 15:33
Cyber: daca o exploatezi omeneste si nu uiti sa o intretii la vreme, te duce mult peste...
0
1
GRED
Chişinău
la 22 Iulie 2013 - 15:58
Lasati pe Robert in pace... el vorbeste ca sa se faca in treaba.
Eu personal am avut Honda Accord si am ramas f. multumit. Am renuntat la Honda din alte considerente - nu din cauza fiabilitatii...
0
1
GRED
Chişinău
la 22 Iulie 2013 - 16:08
Apropo CRV-urile second-hand se impun foarte bine in MD. E un concurent pe masura p-u un Duster nou...
0
0
Cyber
Briceni, Moldova
la 22 Iulie 2013 - 16:59
MB, BMW etc. am vazut cu peste 400.000 KM la bord fara reparatii capitale, cat despre marca in cauza fie eu sunt orb fie nu prea sunt.
Un prieten de-al meu are Honda Acord 2i si are putin peste 200.000 KM, dar a avut si el mici prrobleme cu motorul.

Din cate stiu un motor pe benzina are o viata medie de aprox. 200... 600.000 KM, dupa necesita reparatie capitala... dar sa reziste 1.000.000 sunt cam povesti pentru cei mici. Pai nu sunt camioane, nu?

Da, eu nu zic ca Honda e o marca rea dar prefer sa fiu realist... povestile nu ma fascineaza.

VB_1One, fara reparatii la motor si altele... de cele mai multe ori capitale sunt sanse aproape cu 0 sa ajungi la asa numar, indeosebi hinand cont de drumurile din Moldova. Mai repede poti ajunge in spital cu oase fracturate rezultat fiind drumurile noastre de cat sa ajunga masina la asa un numar...

Numai bine!
2
1
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 17:09
@Cyber, ca deobicei abereaza in voie, sau cumva ai intrat pe formuri cu gandul ca vei castiga cate un suc ?

'' da sa nu uit, una e sa dai garantie si alta e sa reziste macar 25% din milionul respectiv.'' . Tu chiar ai inteles ce ai spus ?:))
In primul rand nici un constructor nu ar baga mana in foc si nu s-ar intinde cu asa garantie daca ar fii convin ca 25% dintre totalul de masini se vor strica. Honda este capabil ca face masini exceptional de fiabile si dasta.Desi ma indoiesc ca ai priceput.In plus in SUA , Honda ofera o garantie de peste un milion de KM . Iar Hyundai-Kia ofera garantie de 10 ani in SUA, mai mult cu 3 ani fata de Europa.

@GRED draga daca nu ma crezi iti voi oferii linkul ca sa te ''documentezi '' si matale. Dar nu are rost sa imi mai bat capul cu tine. PT tn ce nu este Mercedes e un rahat.

http://incomemagazine.ro/articole/honda-lanseaza-garantia-de-1-milion-de-kilometri
4
0
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 17:11
@Cyber o sa ramai masca cand o sa iti spun ca am gasit 3 modele Honda ( un Accord vechi, Civic si un FR-V ) la service care aveau peste un milion de km , in afara de Civic care avea cam 876 mii .Deci taci din gura decat sa vb prostioare.
4
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 22 Iulie 2013 - 17:23
Robert, cine iti garanteaza ca pana diseara nu faci un infract? Corect, nimeni... Cam asa sunt si aceste garantii, daca intelegi ce vreau sa zic...

Totul se uzeaza in aceasta lume doar Honda e vesnica :))

Orice metal... sau fibra de carbon se uzeaza, chiar nu inteleg ce gandesc unii naivi?
2
2
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 17:27
Esti naiv rau . Pai cine a spus ca Honda e vesnica ? M-am referit la faptul ca Honda se va uza mult mai tarziu decat orice marca Europeana , acum ai priceput ? Poate chiar mai greu decat o Toyota, se va uza o Honda.
Si al doilea fapt este ca Honda este singura care are curajul sa ofere atata garantie, fiindca daca nu ar fi constienti de ceva cu siguranta nu ar mai oferii. Motoarele lor sunt in asa fel facute incat sa tina pana la acest numar.
4
1
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 17:28
Ai priceput omule ?
3
1
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 17:36
@VB-1One, eu as adauga si Mitsubishi . Asta e pentru tine, poftim :

http://www.automarket.ro/stiri/viitorul-mitsubishi-lancer-evolution-ar-putea-avea-500-de-cai-si-doua-52080.html
4
1
GRED
Chişinău
la 22 Iulie 2013 - 18:55
Robert sa te cred ce? La care afirmatie am zis ca nu cred :)
Sau iti place "cikaleala" pe forum. Accrdul care la-m avut avea peste 250 mii ... si mergea bine mersi. Sunt niste masini f. dure la suspensie dar foarte rezistibile - asta e adevarat!
In toate cele spuse de Robert un singur lucru merita de luat in considerare - Honda e mai longeviva si mai rezistenta decat Toyota! Si poate ca e cea mai fiabila marca la nivel global.
1
4
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 19:04
@GRED, ma simt usurat sa iti spun ca ma bucur ca ai inteles :D . Intr-adevar Motoarele Honda sunt mult mai longevive. Honda mereu a fost o treapta mai sus decat Toyota la fiabilitate, si asta probabil se datoreaza faptul ca Honda nu produce atat de multe masini ca si Toyota. Dar nici fiabilitatea Toyotei nu e de contestat, e si ea cam la fel de dura.
4
0
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 19:07
Dar mai trebuie luat inca un fapt in considerare care ar influenta fiabilitatea marcii Honda. Faptul ca Honda produce barci cu motor, Sky jeturi, roboti, rotoare de avion,( etc ) si chiar avioane spune multe.
4
0
GRED
Chişinău
la 22 Iulie 2013 - 22:18
De acord. Cu afirmatiile despre HONDA doar :)
0
0
GRED
Chişinău
la 22 Iulie 2013 - 22:21
Toata fiabilitatea se duce dracului cand vecinul iti zgârie usa cum am patito eu azi dimineata si din pacate a ajuns pe o portiune foarte mica la metal ... asa ca o sa trec la coada la revopsire din pacate...
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iulie 2013 - 22:34
@GRED, intr-adevar, e trist cand stam si ne gandim cat de ''invidiosi '' suntem unii cu altii, insa cel mai mai mult suferim noi cei care ne aflam in postura de proprietari ai acestor automobile. Si mie mi s-a intamplat sa imi zgarie cu lantu unu care isi plimba un caine '' rottweiler '' printre masini in parcare, nu mai zic de invidiosii din cartier care atunci cand te vad cu nr rosii la masina trage de la un cap la altul cu cheia pe ea, iar dimineata cand te duci la masina, faci soc. Exemplele sunt destule. Chiar nu inteleg gandirea '' diabolica '' ai acestor oameni. In mintea mea nici nu ma pot gandii la asemenea rautati. Bun , si-a cumparat unul masina mai '' tare '' ca a mea, e treaba lui nu am dc sa ii port pica. Bravo lui, daca a fost destept si s-a descurcat. Pacat ca nu gandesc si altii la fel.
3
0
GRED
Chişinău
la 22 Iulie 2013 - 22:42
Asta e... nu vreau sa umplu chat-ul cu problemele personale poate trecem pe club si discutam cum se poate "repara" o zgârietura fara revopsire ... parerea mea ca nici cum. Una din motivele care am si vandut Accordul a fost proasta calitatea a vopselei... Ia sarit tot lacul de pe capota si la fiecare spalatorie ma rugam baetilor sa stea mai departe ca sa nu mai sara o mica portie de lac de pe ea ... Si nu era vina producatorului dar am avut multe pietre pe capota si zgârieturi pe usi care si mai care de la proprietarul vechi pana la vina mea in unele cazuri .. dar asta e...
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 23 Iulie 2013 - 21:17
Robert: pai da.. si Mitsubishi isi are lokul pe pedistal, insa nu sunt fanul EVO... dar orikum merci despre info... deaja voi sti ka acus vine noul Lancer si noul EVo, mii interesant doar kum vor arata la design, caci Impreza e tare de tot :D
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 23 Iulie 2013 - 21:36
Cu siguranta si Impreza va veni cu un STI intre 350 si 400 CP , iar varianta WRXSTI va avea peste 400 cp , fii sigur. EVO si WRXSTI au fost mereu cam pe acelasi palier FORTE.
1
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Iulie 2013 - 01:04
EVO intotdeauna a cedat in fata lu STi
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!