Tanner Foust revine în Formula Drift cu un Volkswagen Passat de 900 CP! (Video)
10 Aprilie 2015, 14:00
După o pauză de 5 ani, dublul campion în campionatul american la drifting, Formula Drift şi prezentator Top Gear America, Tanner Foust, revine în lumea drifting-ului şi nu cu o maşină oarecare, ci cu un… Volkswagen Passat! Vă veţi întreba, de ce Passat
şi nu o maşină mai potrivită pentru acest gen spectaculos de sport? Sunt minim două răspunsuri la această întrebare – pentru a fi diferit şi pentru că Volkswagen este sponsorul lui Tanner Foust şi el practic este obligat să participe la volanul unui VW.
Pentru a converti acest Passat într-un drift car adevărat, acesta a primit tracţiune spate, o cuşcă de protecţie,
suspensie reglabilă RS-R şi un imens V8 american de 7.4 litri sub capotă, ce dezvoltă 700 CP! Alte 200 CP le
adaugă sistemul de protoxid de azot pentru un total de 900 CP! Totuşi, această cifră este departe de celea pe care le scot maşinile piloţilor de top din Formula Drift, unele ridicându-se chiar şi la 1.200 CP! Propulsorul cu nume de cod LS7 de origine Chevrolet, a primit un colector unic de evacuare 8 in 1 şi a fost conectat la transmisia G-Force cu 4 rapoarte.
Pentru că colectorul a ocupat locul radiatorului, cel din urmă a fost mutat în portbagaj. Jantele de 17 şi 18 inch KMC sunt încălţate în cauciucuri cu aderenţă sporită Nitto NT05 şi sunt acoperite de aripi evazate Rocket Bunny, destinat unui alt model, dar adaptate pentru Passat de către inginerii echipei lui Foust.
Rezultatul este straniu, dar spectaculos, mai ales în mişcare!

Tanner Foust şi al său Drift Passat vor debuta în acest week-end (10-11 aprilie) la prima etapă Formula Drift, care va avea loc în Long Beach.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,120
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!