Au fost numiți cei 10 finaliști World Car of the Year, dintre care 6 modele sunt SUV-uri

Organizatorii concursului anual World Car of the Year (Automobilul Anului) au numit 10 finaliști pentru 2018. Câștigătorul va fi numit la 28 martie. Curios este faptul, că 6 dintre finaliști sunt SUV-uri.
Așadar, pentru unul dintre cele mai prestigioase premii auto vor lupta concomitent două SUV-uri britanice, Land Rover Defender și Range Rover Velar.
Printre concurenții din clasa SUV-urilor premium se enumeră BMW X3 și Volvo XC60, care vor lupta în acest an și pentru alegerea consumatorilor.
Segmentul SUV-urilor "bugetare" este reprezentat de două SUV-uri de dimensiuni diferite, care nu se vor intersecta pe piață – Mazda CX-5 și Volkswagen T-Roc.
Printre pretendenți se enumeră două modele eco-friendly, ambele nipone, electrocarul Nissan Leaf și hybrid-ul Toyota Camry.
Sunt prezente și două modele de performanță, extrem de importante pentru ambii producători, dar care nu prea vor concura între ele pe piață – Alfa Romeo Giulia și Kia Stinger.

Afară de premiul "Automobilul Anului", juriul va alege și câștigătorii în categoriile "Automobil de lux", "Sportcar", "Automobil urban", "Green-car" (automobil ecologic) și automobilul cu cel mai reușit și atrăgător design.
0
2,777
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!