Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Raritate bavareză la Chişinău: Un BMW M4 CS şi-a făcut apariţia în showroom-ul BWM Moldova. O maşină ca o investiţie?

În zilele noastre unii oameni cu cifre mai mari în conturi îşi investesc banii în bitcoini şi alte criptomonede. Alţii preferă acţiunile sau obligaţiile bancare, iar alţii merg pe formule mai conservatoare ale unor depozite bancare. Însă cei mai înstăriţi oameni ai planetei au învăţat demult lecţia că investiţia în automobile speciale poate fi mult mai prolifică decât alte investiţii.
Un asemenea automobil, care are şanse mari să-şi crească valoarea în timp, este un BMW M4 CS, apărut de curând în showroom-ul BMW Moldova, cu un preţ afişat de peste 97 mii euro. În Germania acesta porneşte de la 116,900 euro, iar unicitatea sa vine atât din formula specială, cât şi din limitarea producţiei.
Este mai puritan şi mai fanatic decât M4-urile „obişnuite”, livrând 460 CP din motorul său cu 6 cilindri în linie. Prinde prima sută după numai 3.9 secunde de la start, viteza maximă fiind limitată la 280 km/h. Detaliile puritane, însă, sunt cele care reduc din greutatea modelului şi adaugă spirit competiţional, iar aici se includ atât piese speciale de suspensie, cât şi componente de caroserie realizate integral din fibră de carbon. Astfel, modelul ăsta a reuşit deja să atingă pe Nurburgring un timp de 7 minute şi 38 secunde, intrând astfel în terenul supercar-urilor!

Şi pe deasupra, M4 CS este şi o maşinărie de drift pe circuit, bucurându-se de un diferenţial M activ, dar şi un regim M dinamic, care nu doar că nu va încurca derapările controlate, ci le va şi favoriza.
Pe lângă toate aceste elemente, producţia modelului va fi limitată în timp, iar asamblarea lui are loc la uzina originală BMW din Munchen, pentru a-i adăuga şi mai multă valoare spirituală modelului sportiv puritan. O maşină cu asta, produsă cu adevărat în puţine exemplare de-a lungul vieţii sale şi apreciată de fanii BMW, ar putea ajunge cu uşurinţă pe urmă să coste mult mai mult decât valoarea afişată astăzi pe fişele din showroom.
0
990
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!