Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Uniunea Europeană și Japonia au încheiat un acord de eliminare a taxelor de import pentru automobile

Autoritățile Uniunii Europene și Japoniei au anunțat despre semnarea unui acord de liber schimb, care prevede eliminarea bilaterală a taxelor de import pentru toate schimburile comerciale realizate între părți, inclusiv taxele de import de 10% aplicate pentru automobile în Uniunea Europeană.
Taxele de import aplicate de Uniunea Europeană, ce vizează, inclusiv, industria auto, le-au nemulțumit mult pe președintele american Donald Trump, care a amenințat partenerii europeni cu aplicarea unor taxe majorate pentru automobilele importate în SUA din Europa. Acum, însă, se pare că diplomația niponă și cea europeană au identificat o modalitate avantajoasă pentru ambele părți pentru a elimina aceste taxe de import în totalitate.
Acordul de asociere va intra în vigoare începând cu anul 2019. Părțile nu au dezvăluit detaliile acestuia, însă au specificat, că taxele vor fi eliminate în întregime pe parcursul următorilor 7 ani. Cel mai probabil, procedura va avea loc treptat, cu o reducere anuală a cotei procentuale a taxelor.
Conform rapoartelor oficiale, în anul 2016 pe teritoriul Uniunii Europene au fost importate peste 550 mii automobile produse în Japonia, iar asta pe când majoritatea producătorilor niponi prezenți pe piața europeană dispun de uzine proprii pe Bătrânul Continent. În același timp, Japonia a importat peste 270 mii automobile produse la uzinele din Uniunea Europeană.
0
499
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!