Top 25 mărci şi modele de maşini cel mai bine vândute în lume în 2018

Pe parcursul anului 2018 în toată lumea au fost vândute peste 86 milioane de automobile, într-o uşoară scădere faţă de anul anterior, de 0.5%, conform unor ample date statistice publicate de compania specializată JATO.
Dintre cele 86 de milioane de vehicule, 30 de milioane au fost SUV-uri, fapt care a crescut cota acestora până la 36% din totalul autoturismelor. Însă creşterea SUV-urilor a canibalizat o parte din alte categorii, în special van-urile, care au scăzut cu 14% în 2018. De asemenea, au scăzut şi hatchback-urile compacte, sedanurile şi break-urile.

Mai jos se poate vedea cum a arătat tabloul diferitor segmente de automobile în 2018, în comparaţie cu anul precedent.
Cea mai bine vândută marcă în 2018 a continuat a fi Toyota, cu peste 8 milioane de automobile vândute în toată lumea, urmată de Volkswagen, cu 6.7 milioane şi Ford, cu 5.3 milioane. Iată mai jos topul complet:

Top 25 cele mai bine vândute mărci de automobile în 2018:
În clasamentul celor mai bine vândute modele, o perioadă se anunţase că Toyota Corolla preluase poziţia de lider, însă statisticile publicate acum arată, totuşi, că pick-up Ford F-Series a reuşit să-şi restabilească dominaţia, fiind urmat de Toyota Corolla. În clasament urmează Honda Civic, Toyota RAV4, Nissan X-Trail, Honda CR-V şi Volkswagen Golf. Topul complet îl puteţi vedea mai jos.

Top 25 cele mai bine vândute modele de automobile în 2018:
2
43,515
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!