Noul Ford Explorer revine în Europa cu sistem de propulsie Plug-In Hybrid

Noua generație Ford Explorer a debutat acum câteva luni. Anunțul important făcut de oficialii americani în cadrul premierei a fost că SUV-ul de dimensiuni mari revine în Europa după o pauză de aproape 20 ani, iar pentru a genera interesul cumpărătorilor de pe Bătrânul Continent, Explorer se lansează cu o nouă versiune Plug-In Hybrid!
Pentru piața europeană americanii au pregătit o versiune specială cu sistem de propulsie plug-in hybrid Explorer. Așadar, dacă în SUA versiunea respectivă are la bază benzinarul aspirat natural V6 de 3.3 litri, combinat cu un motor electric, ce generează în tandem 323 CP, atunci pentru Europa este prevăzut tandemul benzinarului turboaspirat V6 3.0 EcoBoost, combinat cu un motor electric și cuplat la cutia automată cu 10 rapoarte. Puterea totală a sistemului de propulsie hibrid constituie 450 CP și 840 Nm!
Având dimensiuni impunătoare, Ford Explorer PHEV va putea parcurge până la 40 km în regim 100% electric grație bateriei de 13.1 kWh. Consumul mediu în regim mixt este unul de-a dreptul fascinant, ținând cont de dimensiunile, greutatea crossover-ului, dar și motorul cu combustie internă de sub capotă – doar 3.4 litri la fiecare sută de kilometri conform standardului WLTP.
Ford Explorer PHEV va putea fi achiziționat în Europa în următoarele luni. Prețul nu a fost anunțat, însă cel mai probabil SUV-ul american va opune rezistență SUV-urilor premium europene. Totodată, acesta nu dispune de o versiune cu volan situat pe partea dreaptă, ceea ce înseamnă că în clienții din Marea Britanie nu vor avea ocazia să procure un Explorer.
0
2,961
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!