Alpina a pregătit condimente speciale pentru BMW M340d cu turbodiesel cu 6 cilindri sub capotă

5 Mai 2020, 16:17
Denis Godorozea
Alpina a pregătit un nou pachet de modificări pentru noua generaţie BMW Seria 3 — de această dată nemţii au adăugat un surplus de putere unităţii turbodiesel de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, de sub capota versiunii M340d. Tradiţional, Alpina a prezentat şi un pachet de modificări decorative exterioare şi la nivel de habitaclu.
Mai devreme Alpina a dezvoltat un program special de tuning pentru motorizarea de top pe benzină, Seria 3 M340i şi anume pentru versiunea Seria 3 Touring, prezentată la Frankfurt. De această dată pe mâna specialiştilor din Buchloe au ajuns motorizările turbodiesel de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie — datorită modificărilor aplicate motorul poate livra 355 CP şi 730 Nm, mai mult cu 15 CP şi 30 Nm decât poate oferi standard un sedan sau break M340d. Noua creaţie poartă denumirea D3 S, sau D3 S Touring, în funcţie de tipul caroseriei.
Potrivit celor de la Alpina, caracteristicile dinamice sunt identice cu datele indicate de versiunile standard în exerciţiul de acceleraţie 0-100 km/h — 4.6 secunde pentru sedan şi 4.8 secunde pentru break. Viteza maximă constituie 273 km/h în cazul bolidului D3 S, sau 270 km/h în cazul versiunii mai practice D3 S Touring.
În schimb, tunerii au pregătit un sistem de frânare mai performant, preluat aproape în întregime de la Alpina B5 Bi-Turbo, pe când suspensia a beneficiat de amortizoare şi arcuri mai rigide. Modificări de soft au fost aplicate cutiei automate cu 8 rapoarte.
La nivel de design exterior exemplarele condimentate de Alpina se vor distinge de cele standard printr-un splitter frontal adiţional montat pe partea inferioară a barei de protecţie faţă, un difuzor modificat pe exterior şi două terminaţii duble pentru sistemul de evacuare. Nu lipsesc nici jantele originale de 19 sau 20 ţoli.
0
1,592
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!