Duelul anului: BMW M5 facelift VS Mercedes-AMG E 63 facelift. Să le comparăm în cifre!

23 Iunie 2020, 18:14
Denis Godorozea
Cei mai înrăiţi rivali ai industriei auto germane, dar şi mondiale, BMW şi Mercedes-Benz tocmai şi-au prezentat bolizii de performanţă creaţi pe baza sedanurilor mari în forma lor actualizată — este vorba despre noile M5 şi E 63 facelift. Pentru prima dată, cel puţin pe parcursul ultimilor ani, doi rivali de sânge se prezintă într-un interval de timp atât de scurt, iar asta doar ne face să anticipăm o luptă crâncenă în segment. Noi ne-am propus să le punem cap la cap şi să le comparăm, deocamdată, în cifre. Care este mai performant din cele două modele şi pe care l-aţi prefera chiar voi? Scrieţi părerea în comentarii!
M5 VS E 63

În prezent cei doi constructori germani oferă două motorizări de top pentru sedanurile de performanţă, iar noi ne propunem să începem comparaţia cu cele "incipiente", respectiv M5 şi E 63. Ei bine, chiar de există mai multe interpretări, amintim că indiferent de versiune, ediţie limitată sau preţ, ambele modele utilizează motoare similare: E 63 şi E 63 S au un V8 de 4.0 litri, pe când M5 şi M5 Competition utilizează un V8 de 4.4 litri. Ambii bolizi optează pentru cutii automate şi sisteme de tracţiune integrală, care include şi un regim de rulare de drift.

Aşadar, să le luăm pe rând, iar dacă vorbim de doi bolizi de stradă, prima parte componentă pe care o vom supune comparaţiei va fi unitatea de propulsie!
Propulsor

Ambii rivali utilizează câte un benzinar turbo V8, însă bavarezii optează pentru un motor de 4.4 litri, atunci când cei din Affalterbach aleg să-şi echipeze bolidul cu un V8 de 4.0 litri. În cazul BMW M5 puterea maximă pe care o poate oferi motorul monstruos este de 600 CP şi 750 Nm, pe când Mercedes-AMG E 63 poate oferi cel mult 571 CP şi 750 Nm.
Caracteristici dinamice: M5 VS E 63

Cu o putere aproape similară, cei 29 CP în plus cu care se laudă bavarezul se pare să aibă un efect care să se facă resimţit pe traseu. Cel puţin, asta rezultă din caracteristicile dinamice anunţate de cei doi producători: BMW M5 accelerează până la 100 km/h în 3.4 secunde, pe când Mercedes-AMG E 63 are nevoie de 3.5 secunde pentru acelaşi exerciţiu.
M5 Competition VS E 63 S

Cum am relatat mai sus, aceste versiuni de performanţă de top au acelaşi substrat tehnic, dar vin cu un pachet mai generos de opţionale şi, bineînţeles, un preţ mai piperat, comparativ cu versiunile incipiente. Totodată, inginerii introduc şi actualizări de soft şi la nivel de mici componente, ce rezultă în caracteristici dinamice îmbunătăţite.
Astfel, BMW M5 Competition are la activ 625 CP şi 750 Nm, în surplus cu 25 CP, pe când surplusul obţinut de Mercedes-AMG E 63 S este chiar mai spectaculos, de 41 CP şi 100 Nm, până la 612 CP şi 850 Nm. Ei bine, nici cuplul mai mare nu-l aduce pe Mercedes-AMG mai departe în primele clipe de acceleraţie — M5 Competition atinge viteza de 100 km/h în 3.3 secunde, pe când E 63 S o face în 3.4 secunde.
În loc de concluzie

Cât BMW M5, atât şi Mercedes-AMG E 63 uimesc prin performanţe şi caracteristici dinamice impunătoare, ce pot fi apoi confirmate în acţiune pe traseele de curse, ba şi preţurile pentru cele două modele sunt aproape similare. Astfel, rămâne doar cumpărătorii să decidă, care model este mai convingător şi mai atractiv, iar noi vă indităm să ne relataţi, care model l-aţi alege şi de ce.
0
2,497
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!