Premieră: Ford Puma ST, primul SUV de performanţă produs în România

24 Septembrie 2020, 11:02
Denis Godorozea
Ford prezintă primele imagini şi detalii despre noul Puma ST, cea mai performantă versiune a crossover-ului compact, produs în România, la uzina din Craiova. Producţia a şi demarat deja, urmând ca livrările să demareze în următoarele săptămâni. Preţurile vor fi afişate la finalul lunii curente, iar noi putem să descoperim toate caracteristicile dinamice cu care se laudă noul membru al familiei ST.
Estetic Puma ST se distinge de versiunile standard cu un calandru nou şi o bară de protecţie faţă redesenată, ce integrează acum un splitter pe partea inferioară. La posterior bara de protecţie include un difuzor cu o terminaţie dublă pentru sistemul de evacuare. Aspectul vizual este completat de jantele din aliaj cu design original de 19 inch, un eleron integrat pe partea de sus a hayon-ului, iar constructorul mai oferă câteva nuanţe de caroserie noi, care vin doar să accentueze caracterul jucăuş al SUV-ului.
Puma ST optează pentru unitatea turbo pe benzină EcoBoost de 1.5 litri, cu 3 cilindri. În cazul SUV-ului de performanţă, motorul livrează 200 CP şi 320 Nm, fiind cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe puntea faţă. De altfel, un asemenea tandem se regăseşte şi pe Ford Fiesta ST, cu care Puma ST împarte o bună parte din substratul tehnic.
Americanii au dezvăluit şi caracteristicile dinamice — Puma ST este capabil să accelereze până la 100 km/h în 6.7 secunde, viteza maximă fiind de 220 km/h. Totodată, constructorul sugerează că în noua ipostază de performanţă SUV-ul este lăudabul de suficient, înregistrând un consum mediu în regim mixt de 6.9 litri de benzină.
Modificările nu se limitează aici, însă. Comparativ cu alte versiuni Puma, varianta ST are o suspensie rigidizată şi un sistem de frânare mai performant, cu discuri de frână de dimensiuni mai mari. Resetării a fost supusă şi direcţia. Mai mult de atât, Puma ST mai poate avea un sistem de Launch Control, însă doar în cazul în care cumpărătorul bifează opţiunea Performance în momentul achiziţiei.
Fireşte, Puma ST are un nivel de echipare mai generos în raport cu versiunile standard de bază. Astfel, la interior posesorii vor beneficia de sistemul multimedia SYNC 3, cu ecran de 8 inch şi conectivităţi Apple CarPlay şi Android Auto.
0
2,241
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!