TOP 10 cele mai importante premiere auto ale anului 2020

31 Decembrie 2020, 11:02
Denis Godorozea
Anul 2020 a fost unul extrem de dificil pentru întreaga industrie auto. Pandemia a anulat şi a impus modificări dramatice în modul de desfăşurare a celor mai importante evenimente pentru comunitatea auto. Dar dincolo de toate dificultăţile create, constructorii auto s-au văzut nevoiţi să se adapteze noilor condiţii de joc şi ne-au alintat, totuşi, cu premiere aşteptate şi savuroase în acest an, fie şi doar online. Astfel, noi ne-am propus să ne reamintim despre cele mai importante lansări din acest an într-un TOP 10 modele noi, care şi-au făcut debutul în ultimele 12 luni.

Audi A3
În primele luni ale acestui an Audi A3 a păşit în noua generaţie cu două tipuri de caroserie, hatch-ul Sportback şi Sedan. Metamorfozele suferite de unul dintre cele mai populare modele ale constructorului din Ingolstadt pe Bătrânul Continent au avut un caracter evolutiv, dar în materie de design compacta a fost capabilă să surprindă cu linii mai agresive şi un aspect general mai echilibrat. Tot în acest an gama a fost completată cu versiunea de performanţă S3, iar cu schimbul de generaţii Audi A3 oferă o gamă super diversificată de motorizări, de la unităţi clasice cu combustie internă, până la versiuni hibride şi varianta tradiţională alimentată cu gaz g-tron.

Premiera Audi A3 Sportback;
Premiera Audi A3 Sedan.

BMW Seria 4
Nu vom greşi dacă vom spune că premiera coupe-ului şi decapotabilei BMW Seria 4 a fost şi cel mai important debut al bavarezilor în acest an. Anume acest model cu noua generaţie a adus şi un limbaj stilistic complet modificat care, însă, a provocat multe controverse fierbinţi în comunitatea auto. Acesta este, însă, noul stil al mărcii, care ulterior s-a regăsit şi pe sportivele M3 şi M4, dar şi pe SUV-ul 100% electric BMW iX.

Premiera BMW Seria 4.

Dacia Logan/Sandero
De la aceste două modele a început calea constructorului din Mioveni în a cuceri întreg continentul european şi ţările depărtate. Respectiv, lansarea celei de-a treia generaţie Logan/Sandero a fost un eveniment mult aşteptat, dar nu doar în spaţiul românesc. Cu schimbul de generaţii compactele româneşti au căpătat un stil distinctiv cu totul nou, care nu prea rezervă loc pentru reproşuri, iar mai important a fost avansul tehnologic, or acum Logan şi Sandero nu doar corespund normelor de poluare tot mai drastice, dar şi normelor de siguranţă, având până şi sistem de frânare automatizată de urgenţă!

Premiera Dacia Logan şi Sandero.

Ford Bronco
Deşi viitorul acestui model pe continentul european este incert, marea revenire a offroader-ului Bronco a devenit un eveniment important pentru fanii mărcii Ford din întreaga lume. Americanii au dat o lecţie concurenţilor despre cum poate arăta un offroader veritabil modern, care să mai promită şi un preţ de achiziţie relativ accesibil. Mai mult ca atât, cei de la Ford au conceput o nouă gamă cu lansarea noului Bronco, or acesta va fi disponibil în mai multe versiuni decât generaţiile clasice, având şi o versiune mai compactă, numită Bronco Sport, dar aproape la fel de capabilă în afara asfaltului.

Premiera Ford Bronco.

GMC Hummer
O altă premieră şi revenire spectaculoasă de peste ocean a fost marcată de legendarul Hummer, care s-a relansat într-un format absolut nou, dar cu caracter fidel generaţiilor precedente ale faimosului offroader. Hummer a devenit un soi de sub-brand în cadrul GMC, dar mai important este că americanii au ales să-l transforme într-un model 100% electric, dar care să fie la fel de capabil în afara drumurilor publice, în cele mai dificile condiţii.

Premiera GMC Hummer.

Mercedes-Benz S-Class
Nu ne veţi contrazice dacă vom spune, din nou, că aceasta este cea mai importantă premieră auto din acest an, nu? Deşi germanii nu au întârziat cu debutul noului S-Class W223, cu toţii am aşteptat această premieră în contextul lansărilor recente în gamele concurenţilor principali, or anume această limuzină dictează regulile jocului în segmentul sedanurilor de top. Totodată, precum şi toate generaţiile precedente, S-Class a promis premiere tehnologice extrem de importante, tehnologii şi echipamente pe care nu le mai oferă altcineva la ora actuală. Ei bine, ca şi în cazul noii BMW Seria 4, designul noului Mercedes-Benz S-Class a stârnit discuţii aprinse în comunitatea auto, dar punem pariu că acest lucru nu va pune la îndoială supremaţia limuzinei din Stuttgart în segmentul limuzinelor.

Premiera Mercedes-Benz S-Class.

Renault Arkana
Renault Arkana nu este un model în totalitate nou — pe piaţa din Rusia SUV-ul cu această denumire se vinde de luni bune, însă abia în 2020 primul SUV Coupe francez a ajuns oficial pe pieţele europene. Acesta a beneficiat de un aspect exterior mai echilibrat în raport cu modelul similar destinat Rusiei, iar diferenţele tehnice sunt şi mai mari, până şi platforma este una diferită. În contextul cererii masive pentru SUV-uri în toată lumea, Renault Arkana are toate şansele să ajungă în topul preferinţelor cumpărătorilor europeni.

Premiera Renault Arkana.

Skoda Enyaq iV
Iată şi cea mai importantă premieră în gama constructorului din Mlada Boleslav. Skoda Enyaq iV nu a devenit doar primul SUV electric al mărcii, dar şi un electromobil de generaţie nouă, care să ofere un aspect exterior fermecător şi un substrat tehnic mai mult ca decent. Electromobilul este disponibil în diverse versiuni cu motorizări cu tracţiune integrală sau tracţiune spate, dar şi autonomii de peste 500 km!

Premiera Skoda Enyaq iV.

Toyota Mirai
Lansarea celei de-a doua generaţie Toyota Mirai a devenit pentru japonezi un eveniment comparabil, probabil, cu lansarea lui Prius de a doua generaţie, or acest model vine să impună noi standarde în segmentul electromobilelor cu pile de hidrogen, devenind mult mai atractiv în raport cu predecesorul. Mirai a renunţat la designul controversat, a păşit într-un segment nou şi oferă un nou nivel de practicism. Concomitent, japonezii au îmbunătăţit substratul tehnic, astfel încât Mirai poate oferi o autonomie mai mare cu până la 30%, iar concomitent se urmăreşte extinderea infrastructurii dedicate automobilelor cu hidrogen.

Premiera Toyota Mirai.

Volkswagen Golf GTD/GTE/GTI/R
Topul premierelor acestui an se încheie cu gama de performanţă a noului Golf, celui mai popular automobil din lume. Germanii nu şi-au dezamăgit fanii, oferind pentru cea de-a opta generaţie Golf o gamă completă de versiuni de performanţă, care să răspundă celor mai pretenţioase preferinţe. Avem la alegere versiuni de performanţă clasice pe benzină şi motorină, dar şi versiuni hibride, care să promită un nivel avansat de eficienţă şi performanţe de top în segment.

Premiera Volkswagen Golf GTD/GTE/GTI;
Premiera Volkswagen Golf R.

Voi, prieteni, care model lansat în acest an l-aţi îndrăgit cel mai mult? Care premieră aţi aşteptat-o cu sufletul la gură?
0
3,460
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!