Mercedes-Benz S-Class Coupe, dat în căutare internaţională şi reţinut de poliţiştii de frontieră din Cahul

6 Februarie 2021, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Un caz foarte curios este raportat azi de către poliţia de frontieră din Moldova. Poliţişti de la punctul de trecere a frontierei din Cahul au depistat şi reţinut un coupe de lux, dat în căutare internaţională, condus de un bărbat de 23 de ani, care declară acum că n-are habar despre situaţia în care a nimerit, dar declaraţiile căruia nasc suspiciuni.
E vorba de un Mercedes-Benz S-Class S 500, cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care a intrat ieri în punctul de trecere a frontierei Cahul în sensul de ieşire din Republica Moldova, deci maşina intrase anterior în ţară fără probleme.

Poliţiştii au avut suspiciuni şi au efectuat verificări suplimentare, descoperind după codul său de caroserie că acesta e dat în căutare internaţională prin Interpol de către autorităţile din Marea Britanie. Ce legătură ar avea autorităţile britanice cu o maşină cu numere bulgăreşti? De acolo, din Regatul Unit a dispărut iniţial Mercedesul.
Poliţiştii au aflat că maşina fusese dată dispărută de către o companie de leasing din Marea Britanie, aşa că l-au luat la întrebări pe bărbatul de 23 de ani, cu dublă cetăţenie, a Republicii Moldova şi a României, despre toată situaţia. Acesta a declarat că ar locui de 15 ani peste hotare ţării, iar Mercedesul l-ar fi achiziţionat chiar el din Marea Britanie, printr-o companie de leasing, iar ulterior l-a înmatriculat în Bulgaria şi acum n-are habar despre faptul că maşina ar fi fost declarată drept furată. Doar că exact această declaraţie şi stârneşte cele mai mari suspiciuni — cum adică am cumpărat un Mercedes în leasing în Marea Britanie şi l-am înmatriculat nevinovat ulterior în Bulgaria? Înmatricularea o poţi face după ce achiţi leasing-ul şi devii proprietarul juridic al maşinii, altfel toată operaţiunea e exact un furt calificat, în încercarea de a şterge urmele maşinii.

Poliţiştii de frontieră din Cahul au sechestrat Mercedesul şi cercetează cazul şi declaraţiile tânărului în cadrul unei anchete. Voi ce părere aveţi despre toată povestea cu înmatricularea?
0
4,616
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!