Poliţia din Moldova publică o imagine cu o maşină prinsă cu radarul, însă se dă de gol că patrula încălca şi ea viteza

6 Ianuarie 2022, 15:19
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova a publicat azi o nouă imagine cu un şofer surprins cu viteză prea mare de unul din radare. Mai exact, o maşină de patrulare a INSP a surprins un Volvo circulând cu viteza de 143 km/h pe un traseu extraurban, dar, după cum zic cei de la INSP, în apropiere de satul Sipoteni din raionul Călăraşi. Limita legală de viteză fiind de 90 km/h, agenţii de la patrulare i-au aplicat şoferului o amendă de 1,800 lei şi 5 puncte de penalizare. Dar, prin aceeaşi imagine, poliţia şi-a dat de gol încălcarea propriului echipaj.
Comunicatul poliţiei conţine şi părţi de morală, în care se spune că şoferul a pus în pericol în mod conştient viaţa sa şi a altor participanţi la trafic, iar toţi ceilalţi şoferi sunt avertizaţi că în perioada celor 3 zile de odihnă care urmează, INSP va intensifica la maxim depistarea şoferilor care nu ţin cont de regulamentul rutier. Fireşte, nu justificăm în nici un fel depăşirea vitezei, comisă de şoferul de Volvo. Doar că aceeaşi imagine de pe radar conţine, pe lângă viteza maşinii din întâmpinare, şi viteza maşinii echipajului de poliţie, ea fiind de 100 km/h. Acum, în Moldova există o marjă de 9 km/h de toleranţă, însă prima amendă pentru încălcarea de viteză vine de la exact 10 km/h, conform articolului 236.1 al codului contravenţional. Prin urmare, dacă ar fi ca poliţia să-şi urmeze propria morală şi propriile îndemnuri, acest echipaj de poliţie ar trebui de asemenea amendat, or, el nu se deplasa spre o misiune urgentă, şi apoi, chiar poliţia a menţionat riscul sporit, din cauza că locul fixării era aproape de localitate.

Am solicitat şi un comentariu de la INSP referitor la această situaţie. Aceştia au venit cu un răspuns în care au menţionat că şi depăşirea cu 10 km/h se încadrează în marja de toleranţă, prin urmare echipajul nu va fi amendat. Un pic mai târziu, ne-au mai comunicat că automobilul de poliţie avea deja şi girofarul inclus.
0
5,890
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!