(VIDEO) Duel între 4 SUV-uri electrice de la Audi, BMW, Mercedes şi Tesla

29 Ianuarie 2022, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
Aproape toate mărcile premium au deja SUV-uri electrice în gama lor, majoritatea dintre ele având şi performanţe pe măsură. Dar de la lansarea lui Tesla Model X până în prezent au trecut ani buni, Mercedes EQC lansându-se la ani buni distanţă, apoi şi Audi a lansat e-tron, iar cel mai recent şi BMW a lansat SUV-ul iX. Cum se compară, deci, performanţele lor, lansate la atât de mare distanţă în timp unele faţă de celelalte?
Ei bine, parcă ar fi logic ca modelul cel mai nou să fie cel mai rapid, nu? În acelaşi timp, când am testat noi Tesla Model X, ea era mult mai senzaţională în acceleraţii, inclusiv în versiunile sale incipiente, în comparaţie cu Mercedes EQC, de exemplu, care pentru noi la test a fost o dezamăgire totală. Audi e-tron ne-a plăcut mult, iar de curând am avut ocazia să mergem şi cu BMW iX în Moldova, care e un model şi mai impresionat, dar fiind simţitor mai mare decât e-tron şi EQC. Aşa că intriga despre cine ar fi mai rapid nu e neapărat să ţină cont de anul lansării.
În duelul de mai jos, organizat de britanici, se întâmplă totuşi lucruri bizare. În prima încercare Audi a câştigat detaşat, însă a doua oară maşina n-a mai oferit aceeaşi performanţă şi a ajuns pe locul 3, BMW ajungând pe locul 1. Următoarea dată Audi a pornit mai bine, dar BMW l-a devansat, performanţa acestuia din urmă păstrându-se mai bine la viteză înaltă. Mercedes a fost ultimul de fiecare dată, având şi cu 100 CP mai puţin. Performanţa variabilă a unor modele din acest duel aminteşte de problemele despre care se vorbeşte uneori la maşini electrice, că după câteva episoade de acceleraţii intense, performanţele pot fi uşor mai mici când se încălzeşte bateria sau când nivelul de încărcare al acesteia scade sub un anumit nivel.

Vezi întreg duelul electric mai jos.
0
4,416
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!