(VIDEO) Acesta e cel mai neobişnuit van Toyota, cu un V12 twin turbo şi design modificat, conceput în Japonia

15 Februarie 2022, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când vrei o maşină cu multe sute de cai putere şi cu multă muncă în a o modifica, puţin ar alege un van banal drept punct de start. Mai degrabă s-ar merge pe nişte modele legendare, care se modifică mult mai des. Un pasionat din Africa de Sud, însă, a vrut să meargă pe cărări nebătătorite şi şi-a creat un van absolut unic în lume.
James a ales o Toyota Quantum drept bază, care e un van înrudit cu Hiace, vândut cândva în Africa de Sud. E un model răspândit în ţara sa, renumit pentru că face bine lucruri practice, într-un mod durabil. James, însă, a vrut să-l modifice complet, într-un mod cât mai neaşteptat. Şi pentru că-i place designul angular Lamborghini, s-a gândit să meargă pe această cale.
Din fericire, a descoperit că în Japonia există o companie care a conceput un design în stilul dorit de el. I-a contactat şi a comandat întreg kit-ul, vopsindu-l în colori tipice Lamborghini — roşu cu nuanţă de oranj pe caroserie, cu elemente negre, dar şi jante aurite.
La partea motoarelor, însă, n-a vrut să cumpere pur şi simplu un motor cu 6 cilindri în linie de pe o Supra, cum ar fi fost firesc. A vrut un motor V12, ca să reflecte stilul Lamborghini. Doar că n-a cumpărat un motor italian, ci tot unul nipon. Da, Toyota are un motor V12 în gamă, şi-l punea pe limuzina Toyota Century din patria sa. Iar odată ce a găsit un asemenea motor, James a pus şi două turbine mari pe el. Pentru că e un motor de compresie mare, conceput să fie aspirat natural, presiunea la care operează turbina e joasă, dar până şi şi aşa, puterea rezultată e de 750 CP!
Pentru că sistemul de injecţie original nu făcea faţă unei asemenea puteri, a trebuit instalat unul de Porsche, produs de Bosch. Iar acum motorul împinge în mod fantastic acest van Toyota, pe care-l vezi neobişnuit la prima vedere, dar cu siguranţă nimeni nu bănuieşte din start că în el se ascunde un motor V12 twin turbo!
Vezi mai jos istoria acestei maşini şi a proprietarului său pasionat, dar şi cât de savuros sună acest V12 nipon.
0
1,597
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!