Mai mulţi refugiaţi din Ucraina şi-au abandonat maşinile la parcarea aeroportului Iaşi, iar acum autorităţile caută soluţii pentru ele

14 Martie 2022, 09:37
Redacţia PiataAuto.md
Un fenomen neaşteptat s-a făcut remarcat în parcarea aeroportului din Iaşi, România. Circa 45 de automobile înmatriculate în Ucraina au fost lăsate în parcarea aeroportului, şi doar pentru 3 automobile există abonamente cu plata parcării pe termen lung. Celelalte au fost lăsate fără a fi clare planurile proprietarilor pentru acestea.
În fuga lor din calea războiului, mai mulţi refugiaţi au încărcat tot ce au avut la bordul automobilelor şi au plecat din Ucraina. Fără a avea, eventual, un plan final, unii au ales să-şi continue calea spre ţări mai îndepărtate cu avionul, lăsând astfel maşinile parcate la aeroport. E greu de spus deocamdată dacă proprietarii acestor maşini planifică să revină după ele în timp scurt, fiind foarte posibil ca nici ei să nu ştie ce vor putea face. Cei de la aeroportul internaţional Iaşi sunt deocamdată înţelegători cu aceste maşini, deşi 45 de locuri din cele 350 ale parcării aeroportului sunt ocupate. Aceştia spun că într-o asemenea situaţie disperată, oamenii şi-au lăsat şi aceste bunuri de preţ, doar pentru a-şi duce familia cât mai departe de război.
Foto: Inscripţie „Diti” (copii - n.r.), pe o maşină lăsată în aeroport

Elena Troia, purtătoare de cuvânt a aeroportului Iaşi, a declarat pentru TVR Iaşi că pentru 3 maşini au fost perfectate abonamente de 1 lună şi 2 luni, şi aceste maşini vor fi păstrate în regim normal în aeroport. Pentru celelalte maşini, regulamentul spune că dacă acestea staţionează mai mult de 30 de zile, ele pot fi blocate temporar.
Totuşi, date fiind motivele excepţionale care au determinat această situaţie, şefii aeroportului Iaşi, împreună cu autorităţile, caută soluţii pentru a depozita aceste maşini într-un loc special amenajat, de unde proprietarii şi le-ar putea recupera ulterior.
0
5,770
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!