(VIDEO) Un pasionat din SUA are o colecţie de 9 exemplare BMW M3 E92, toate cu legendarul V8 aspirat natural

12 Martie 2022, 11:07
Redacţia PiataAuto.md
În lume există colecţionari care au 1-2 maşini, de care se ataşează foarte mult. Alţii colecţionează mai multe modele ale unei mărci, fanii căreia sunt, optând pentru diverşi ani şi alegând cele mai glorioase modele. Dar Drew Leslie din Florida, SUA, e colecţionarul care a ales să adune 9 exemplare ale aceluiaşi model. Nouă maşini aproape identice, care se deosebesc prin culori, ediţii speciale sau anumite dotări, dar, în esenţă, sunt acelaşi model.
De ce? De ce să aduni tocmai 9 maşini, toate fiind de acelaşi model? Pentru proprietar acestor BMW-uri, motivele sunt multe la număr şi toate fundamentate. În primul rând, e ultimul BMW M cu motor aspirat natural, V8. Sub capota acestui M3 E92 e amplasat legendarul V8 de 4.0 litri cu numele de cod S65, care scotea 420 CP. Şi faptul că e un motor atât de legendar motorul e un argument în plus pentru Drew.
În al doilea rând, pentru că e ultimul M3 în caroserie coupe, pentru că mai departe, coupe-ul generaţiei următoare s-a numit M4, lăsând numele de M3 doar sedanului. Dar primul M3 din istorie a fost coupe, nu sedan. Deci e un simbol şi în ecuaţia asta.
Şi apoi, M3 E92 a fost primul model cu o cutie cu dublu ambreiaj cu adevărat bună şi performantă, modelele de până la el fiind destul de stângace, ingineria acestui tip de cutii fiind la început. Dar M3 E92 a fost un model cu adevărat extraordinar de reuşit în întreaga sa inginerie. Şi 8 din cele 9 maşini ale lui Drew sunt cu această cutie automată!
Şi apoi, acest model BMW a demonstrat deja în timp că e unul lipsit de probleme cronice, rămânând doar laude şi admiraţii pentru el. Deci, e clar că e unul din cele mai reuşit M3-uri din toată istoria, unul din cele mai reuşite BMW-uri chiar, iar asta înseamnă că în viitor va fi şi unul din cele mai căutate şi scumpe modele de colecţie. Iar Drew şi-a ales achiziţiile foarte atent, pentru a se asigura că toate au ceva special în ele, fie o ediţie specială, fie culori din gama BMW Individual, fie alte dotări speciale, autentice, care vor ridica şi mai mult preţul în viitor.
Vezi mai jos întreaga colecţie, prezentată cu multă pasiune chiar de proprietarul său.
0
4,684
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!