(VIDEO) Quattro electric vs quattro mecanic: tracţiunea integrală cu două motoare a unui Audi electric, comparată pe zăpadă cu cea mecanică tradiţională

10 Decembrie 2022, 20:08
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele luni se aud tot mai des voci care spun că maşinile electrice or avea tracţiune integrală cu motoare dedicate fiecărei punţi, dar că-n viaţa reală, pe zăpadă şi gheaţă, efectul dirijat computerizat al acestora ar fi inferior diferenţialelor mecanice clasice sau al ambreiajelor multidisc cu acelaşi rol. Ei bine, acum britanicii au vrut să testeze acest supoziţii, toate maşinile din comparaţie fiind Audi.
Cea electrică e un Audi RS e-tron GT, care mai şi cântăreşte 2.345 kg. Lângă el a fost pus un Audi RS3, cu un legendar motor cu 5 cilindri în linie, de 2,5 litri, care are 400 CP. Puterea e distribuită între axe de un ambreiaj multidisc Haldex, iar pe puntea spate e un diferenţial cu alunecare limitată, dirijat electronic şi el. Iar lângă ele mai e şi Audi RS6, cu un quattro în formulă mai clasică, adică un diferenţial mecanic Torsen între axe, care poate trimite şi 100% de cuplu în spate, dar care tot e dirijat şi analizat electronic. Care se va descurca mai bine pe zăpadă, deci?
Surprinzător, dar Audi electric a fost fenomenal de bun în a accelera instantaneu şi a demara imediat pe zăpadă! Fără sisteme electronice, RS6 a fost un pic mai rapid, dar urmat îndeaproape de RS e-tron GT electric. Maşina electrică a mai fost încercată în toate ipostazele posibile şi de fiecare dată s-a descurcat neaşteptat de bine! Fireşte, şi celelalte două Audi s-au descurcat de minune, dar probabil puţini ar fi aşteptat că un Audi electric va fi cel puţin la înălţimea numelui legendar quattro! Ba chiar se va descurca mai bine decât cele cu motoare pe benzină şi sisteme mecanice 4x4!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
39,449
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!