(VIDEO) Acesta a probabil cel mai decorat Mercedes cu motor de BMW, al unui taximetrist din Liban

12 Martie 2023, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Mulţi dintre noi ştim că Mercedes-urile din anii 70, 80 şi 90 sunt adorate inclusiv în ţări ale lumii în care exploatarea e mult mai neprielnică pentru maşini şi în care acestea sunt reparate în continuu, trebuind să parcurgă multe milioane de kilometri. Se întâmplă şi în multe ţări din Africa, dar şi în unele ţări din Asia, precum Liban, iar Mercedesul de mai jos e una din aceste maşini. E poreclit Aziza, îi aparţine unui taximetrist din Liban şi e probabil cel mai decorat Mercedes din ţara sa.
Maşina, un Mercedes W123, a trebuit să schimbe motorul de Mercedes la un moment dat pe unul de BMW, şi se pare că aceste componente diferite s-au împăcat bine pe acest exemplar. Proprietarul maşinii a vopsit-o în culorile steagului libanez, cu roşu, alb şi verde, şi n-a omis nici un detaliu, noile culori ajungând peste tot.
Maşina are un strat gros de vopsea, iar pe alocuri şi nişte granule, aplicate pe exterior. Are şi două avioane montat pe capotă, în cinstea forţelor armate din Liban, spune taximetristul.
Iar interiorul e plin până la refuz de elemente de decor — monezi puse pe montanţii de mijloc, flori şi crengi verzi pe montanţii din faţă, multe draperii şi o mulţime de decoruri suspendate, puse peste tot în habitaclu.
Practic, n-a mai rămas niciun loc liber unde s-a mai putea pune ceva. Până şi vitezometrul a fost acoperit cu decoruri şi un element de susţinere a telefonului, pe care-l foloseşte Akram, proprietarul. Taximetristul spune că n-are nevoie de vitezometru, el verificând doar temperatura motorului şi nivelul de combustibil.
Pe lângă faptul că-şi demonstrează maşina excentrică, în reportajul de mai jos, filmat de cei de la Deutsche Welle, taximetristul mai destăinuie şi povestea sa de viaţă, în condiţiile în care în Liban inflaţia a depăşit 100% anul trecut, iar cumpărarea lucrurilor elementare a devenit foarte dificilă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,223
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!