Topul celor mai atractive mărci de automobile, publicat de JD Power: Porsche şi Dodge sunt lideri!

23 Iulie 2020, 11:58
Ilie Toma
JD Power a publicat rezultatele unui studiu foarte interesant, care analizează atractivitatea mărcilor pentru cei care ajung să le deţină. Aici nu vorbim de fiabilitate sau probleme tehnice, ci de cât de tare te atrage o marcă din punct de vedere emoţional, dar şi cât de tare ajunge ulterior să-ţi satisfacă aşteptările sau, dimpotrivă, să ţi le dezamăgească.
Aşadar, noul studiu, făcut la nivel naţional în SUA, plasează marca germană Porsche în topul absolut al atractivităţii şi al dragostei proprietarilor faţă de automobilele mărcii. Porsche a acumulat 881 de puncte în acest clasament. Şi nu e de mirare, nu?

Mai surprinzător, însă, e rezultatul celor de la Dodge, care au lucrat foarte mult în ultimii ani la crearea unor modele cu design mult mai emoţional şi performanţe mult mai ameţitoare, încercând să renască tradiţia de cândva a mărcii. Se pare că aceste eforturi au dat acum rezultate superbe, or, Dodge este marca non-premium care e lider absolut la atractivitate şi satisfaţie pentru proprietarii săi, cu 872 de puncte! Cu alte cuvinte, posesorii de Dodge-uri moderne în SUA îşi adoră maşinile!
E foarte curioasă şi situaţia celor de la Tesla. Supăraţi că maşinile lor se află în coada unui alt clasament JD Power privind fiabilitateta, care arată că modelele lor se strică cel mai des dintre toate, cei de la Tesla n-au vrut să le permită celor de la JD Power acum să contacteze proprietarii din 15 state pentru acest studiu privind atractivitatea. Aşa că JD Power i-a contactat doar pe cei din alte 35 de state, unde legea le permite să facă acest lucru fără permisiunea Tesla. Ciudat, dar punctajul lor e cel mai mare, mai mare chiar decât al celor de la Porsche: 896. Deci, dacă că ar fi acceptat, Tesla putea conduce studiul, aşa însă, e doar o menţiune în afara clasamentului. E şi mai ciudat că proprietarii îşi adoră atât de mult exemplarele lor Tesla, în ciuda faptului că sunt atât de stricăcioase!
Ei bine, haideţi să vedem cum continuă topul mai departe. În liga premium, după Porsche urmează Lincoln, Cadillac, BMW, Land Rover, iar la coada clasamentului premium se poziţionează Acura şi Audi.

În liga non-premium, după Dodge urmează Ram, GMC, Ford şi MINI. E interesant că nici o marcă japoneză nu se clasează pe nici una din primele 5 poziţii, nici la mărcile premium, nici la cele non-premium. Lexus, de exemplu, e abia pe locul 8 la maşinile premium. Fiabile, de nădejde, dar e un mariaj fără dragoste cu ele — cam aşa rezultă, nu?
Şi în fine, ştiţi care sunt cele 5 mărci de la coada absolută a clasamentului, cele 5 mărci de automobile care nu prea ajuns să-i lege pe proprietar cu mari emoţii de ele? Ei bine, iată-le — sunt Volkswagen, Mitsubishi, Toyota, Chrysler şi Jeep. Toată presa americană a sărit ca arsă: cu Toyota e clar, era de aşteptat, dar ce caută Jeep la coada clasamentului emoţional? Răspunsul a fost că legătura strânsă e doar la câteva modele, precum Wrangler, în timp ce modelele mai uzuale nu prea reuşesc să-i facă pe proprietari să le îndrăgească prea mult.
0
2,286
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!