(VIDEO) Noul BMW XM, cel mai puternic model M, cu propulsie hibridă, s-a întrecut cu Lamborghini Urus, Audi SQ8 şi Mercedes-AMG G63

22 Iunie 2024, 14:49
Redacţia PiataAuto.md
BMW XM e încă un model relativ recent lansat pe piaţă, cu ideea de a fi cel mai puternic M produs vreodată, fiind totodată şi modelul care a marcat încercarea diviziei M de a aplica un sistem hibrid de propulsie care să înglobeze şi renumitul său V8, într-un mod similar cum a făcut-o şi AMG cu câteva din ultimele sale modele. Acum noul BMW XM a fost pus într-o întrecere directă cu un Lamborghini Urus, cu un Audi SQ8 şi cu un Mercedes-AMG G63.
Din start trebuie să spunem că puterile celor patru SUV-uri de performanţă au discrepanţe între ele, dar există un motiv pentru asta. Audi SQ8 a fost ales în locul lui RS8 pentru că şi XM e prezent în versiune standard, nu XM Red Label. Iar Lamborghini e în cea mai puternică versiune pentru că versiunile anterioare ale lui Urus nu mai sunt de vânzare.
Aşadar, BMW XM are un sistem hibrid de propulsie ce livrează 653 CP şi 800 Nm, înglobând şi motorul său V8 de 4,4 litri, şi o baterie cu electromotor. Iar asta face acest SUV la fel de greu ca unul electric, ajungând la aproape 2,8 tone la gol!
Lamborghini Urus e niţel mai puternic în versiunea de aici, livrând 666 CP şi 850 Nm. Audi SQ8, cu acelaşi motor V8 de 4,0 litri twin turbo, scoate doar 507 CP şi 770 Nm, deci e la aproape 150 CP diferenţă de BMW XM. Iar Mercedes-AMG G63 e mai puternic decât Audi, având un motor de 585 CP.
Toate cele 3 maşini sunt simţitor mai uşoare decât BMW XM, Audi cântărind 2.240 kg, Lamborghini 2.150 kg, iar Mercedes — 2.550 kg.
Ei bine, rezultatul întrecerilor a fost oarecum predictibil la cine ar putea fi învingătorul. Desigur, Lamborghini Urus a fost cel care a fost simţitor mai rapid, atât la start de pe loc, cât şi la start din mişcare.
Mai impresionant e că Audi SQ8 a fost foarte aproape de performanţele lui XM, ba chiar Audi a ajuns înaintea lui BMW la linia de finiş. Aici cu siguranţă greutatea mai mare a lui XM a fost cea care a jucat cel mai important rol.
Mercedes-AMG G63 a fost ultimul întotdeauna, deşi nu are cea mai mică putere. A devenit cumva o tradiţie deja ca în toate cursele şi întrecerile, G63 să ajungă la final ultimul, ori din cauza aerodinamicii, ori din cauza configuraţiei cutiei şi sistemului de tracţiune integrală. Dar cu siguranţă vor fi mulţi cei care vor considera că asta nu strică deloc din imaginea pe care o are G-Class AMG.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,173
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!