Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Producătorii germani se zbat pentru supravieţuirea dieselului. Vor trebui să reducă emisiile cu 25%!

În cadrul unui summit de urgență de la Berlin, convocat de guvernul german, directorii executivi ai grupului Volkswagen, Daimler AG și grupului BMW, încercă să convingă miniştrii şi liderii statului, că în ciuda imaginii negative pe care a primit-o dieselul în ultima vreme, această tehnologie trebuie să aibă viitor.
Producătorii germani sunt dispuşi să modernizeze în continuare vehiculele existente diesel pentru a reduce poluarea în schimbul unui sprijin politic pentru a evita interdicțiile pe care urmează să le aplice conducerea.

Pentru a evita ca maşinile diesel să fie interzise în oraşele germane, producătorii germani vor trebui să modifice aproximativ 2 milioane de vehicule diesel Euro 5 şi Euro 6. Reducerea emisiilor NOx în mediu trebuie să fie de 25%. Aceste modificări le vor costa producătorilor în jur de 5 miliarde de euro, dacă intervenţiile vor fi nu doar la nivel de software, în schimb, această investiţie le va permite să mai extindă viaţa dieselului, până nu pun pe roate producţia vehiculelor electrice.

Reamintim, că Mercedes-Benz, BMW şi Audi /Volkswagen /Porsche, au început deja rechemările voluntare a vehiculelor cu propulsoare diesel Euro 5 şi Euro 6 (cu excepţia BMW).
0
671
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!